Online feedback heeft geholpen een blinde vlek weg te nemen

“Wij vonden het niet meer bij ons bedrijf passen dat een manager eenzijdig via e-mail om feedback vraagt over een medewerker.” Die constatering leidde bij digital agency Valtech tot de keuze voor een tool die meer informatie kon opleveren én medewerkers het gereedschap zou geven om zelf beter te kunnen worden.

De keuze voor de juiste tool was snel gemaakt, vertelt Barry van der Meij, managing director Amsterdam bij Valtech. “Ik heb via LinkedIn aan mijn netwerk de vraag gesteld welke tools men kon aanbevelen. Binnen twee uur werd ik vanuit zes verschillende hoeken naar TruQu doorverwezen.

Middel om er zelf beter van te worden

Op basis van ervaringen bij zijn vorige werkgever, gesprekken met HR en een businesspartner stelde Van der Meij de invoering van e-feedback aan de orde in het managementteam.
“Wij waren op zoek naar iets waardoor het implementeren van een feedbackcultuur min of meer vanzelf zou gaan, zodat de mensen het ook gaan gebruiken als middel om er zelf beter van te worden en ervan te leren, zonder dat de manager of de leidinggevende er iets van moet gaan vinden.”

Informatie is goud waard

Als ik zelf kijk naar de feedback die mensen met mij gedeeld hebben, dan levert die informatie goud op. Niet zozeer door de kritiek die er werd gedeeld, maar omdat er kwaliteiten aan het daglicht kwamen waar wij totaal geen weet van hadden. Dat is zeer waardevol en biedt kansen. Dat geldt ook voor de feedback die ik persoonlijk heb gekregen. Online feedback heeft geholpen een blinde vlek ten aanzien van de performance en kwaliteiten van mensen weg te nemen.”

Lees meer over Valtech en online feedback op HR Praktijk