Online Feedback Vragen? 3 Tips Voor Het Beste Resultaat

Niet iedereen doet het al, digitaal feedback vragen, maar wie gebruik maakt van online feedback zal merken dat hier voordelen aan zitten. Het is snel, makkelijk en goed in te zetten wanneer je frequent feedback wilt. Zo krijg je meetbare feedback, worden trends zichtbaar en kun je je doelen ook tijdens een project bijsturen en aanscherpen om zo het maximale eruit te halen. We hebben een paar tips voor online feedback op een rijtje gezet.

Online Feedback

#1. Hou rekening met het tijdstip bij het vragen van feedback

Als je online iemand om feedback vraagt let er dan op dat het tijdstip een groot verschil kan maken. Uit analyse van onze eigen data blijkt namelijk dat het geven van feedback liever aan het begin van de week gedaan wordt dan aan het einde. Ook kun je beter ‘s ochtends vroeg feedback vragen dan in de middag. De response rate is het hoogst wanneer je op maandag of dinsdag voor 11.00 om feedback vraagt. Vrijdagmiddag lijkt de borrel toch voorrang te hebben.

 

#2. Plan het vragen van feedback van tevoren

Feedback halverwege een project of opdracht is uitermate nuttig om je voortgang en doelen af te stemmen met de verschillende stakeholders. Het vragen van feedback is echter niet iets waar je op een normale dag bij stil staat. Plan daarom aan het begin van de opdracht een aantal momenten in om om feedback te vragen. Deel bijvoorbeeld de duur van je opdracht door vieren en zet op deze dagen een reminder voor jezelf om feedback te vragen.

#3. Stuur een herinnering

Degene die een verzoek voor het geven van feedback in zijn mailbox ontvangt kan op dat moment verhinderd zijn. Het geven van feedback wordt uitgesteld en vervolgens vergeten. Dit betekent niet dat deze persoon geen feedback wil geven. Stuur daarom na een dag of twee een herinnering.  Hierdoor is het weer top-of-mind en vergroot je de kans aanzienlijk dat de feedback gegeven wordt.